VEERLE MEIJER

STAGIERE 2023/2024

 

Mijn naam is Veerle Meijer (2001) en op dit moment ben ik bezig met het laatste jaar van de opleiding Psychomotorische therapie aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Vanaf het najaar 2023 tot aan de zomervakantie van 2024 loop ik mijn eindstage bij Met Meer naar Buiten. Naast mijn studie ben ik al een aantal jaren actief als leiding van een scoutinggroep en geef ik lessen bij een jeugdcircusvereniging.

Het werken met kinderen trekt mij aan vanwege de enorme ontwikkeling die kinderen doormaken, zowel op motorisch, emotioneel als op sociaal gebied. Als er knelpunten in deze ontwikkeling ontstaan, geeft het mij een goed gevoel om hierin te kunnen ondersteunen. Vooral de realisatiemomenten die kinderen opdoen, zijn de bijzondere momenten die het geven van therapie uniek maken. Dit heb ik ervaren tijdens mijn eerdere stages in de revalidatie, speciaal basisonderwijs, en het aanbieden van PMT-trajecten aan hbo-studenten.

 

Vanaf jongs af aan was ik altijd al buiten te vinden. Onder andere in de bergen, maar ook fietsend door Nederland, in de kano of op scouting. Naar buiten gaan is mijn uitlaatklep, om mijn energie in kwijt te kunnen en om te ontspannen in het drukke dagelijkse leven. Doordat ik met buiten zijn ben opgegroeid, heb ik de meerwaarde ervan kunnen ervaren. Ik hoop dat ik dat anderen ook kan meegeven tijdens mijn stageperiode.