ZELFREGULATIE PMT GROEP

 

Vanaf september 2023 draait bij Met Meer naar Buiten een vaste zelfregulatie PMT groep. In deze brief vindt u de algemene informatie over deze groep. Voor informatie over startdata en wachttijden kunt u contact opnemen met Romina Ouwerkerk.

Voor wie?

De groep is bedoeld voor kinderen met ADHD, of kenmerken van ADHD, in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar (bovenbouw basisschool), die moeite hebben om zichzelf te reguleren. Wanneer het kind medicatie gebruikt, is het belangrijk dat deze al goed is ingeregeld. Kinderen die dagelijks fysieke agressie uiten, passen niet in de groep en kunnen worden aangemeld voor een individueel traject. Er zal vooraf een psychomotorische intake plaatsvinden om de hulpvraag te bespreken en tot overeenstemming te komen, of het kind in de groep past.

Wat doen we?

In de PMT groep zal kort worden stilgestaan bij de kenmerken van ADHD. Zo merken de kinderen dat er onderling overeenkomsten en verschillen zijn. Van sommige kenmerken van ADHD kun je last hebben, maar andere zijn soms juist handig of leuk. Kinderen zullen meer zicht krijgen op hun eigen gevoelens en gedrag, aan de hand van de volgende doelen:

  • Zij leren lichaamssignalen herkennen en hoe ze zichzelf beter kunnen
  • Kinderen leren hun impulsieve gedrag om te zetten in het denken vóór
  • , door middel van de Stop-Denk-Doe-methode
  • Kinderen worden gestimuleerd probleemoplossingsvaardigheden en
  • te ontwikkelen.
  • Door het opdoen van positieve nieuwe ervaringen in een veilige
  • zelfbeeld van het kind verstevigen.

 

Hoe doen we dat?

De groep is een combinatie van PMT, aangevuld met cognitief gedragstherapeutische elementen. Ervaringsgericht werken in situaties die een alledaags en speels karakter hebben. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van (buiten)sportactiviteiten op het terrein van Outdoor Valley.

In verschillende actieve opdrachten wordt geoefend met het aanleren van bovenstaande vaardigheden. Om ervoor te zorgen dat de aangeleerde vaardigheden ook thuis en op school gebruikt worden, zullen de kinderen thuisopdrachten krijgen.

Praktische informatie

Dag: Donderdag
Tijdstip 09.00-10.15 uur (uitloop tot 10.30 uur)
Aantal sessies: 10
Evaluatiegesprekken: 2 (halverwege en aan het einde van het traject)
Aantal kinderen: 6
Locatie: Outdoor Valley, Hoeksekade 141, 2661 JL Bergschenhoek.

Kosten:
Intake + behandelplan (1,5 uur): € 147,–
Sessie: € 75,– per sessie
Evaluatiegesprek + verslag (1 uur): € 98,– per gesprek (en verslag)

Psychomotorisch therapeuten: Salomé Been & Romina Ouwerkerk.
Contactpersoon: Romina Ouwerkerk
Mail: romina@metmeernaarbuiten.nl
Telefoon: 06 – 29 19 57 65

 

Kledingadvies

Kledingadvies: Omdat de therapie veelal buiten zal plaatsvinden en er veel wordt bewogen, is het raadzaam om makkelijk zittende kleding aan te trekken, die nat en vies mag worden. In ieder geval een lange broek, T-shirt/trui en dichte veterschoenen (bij goed weer). Bij slechter weer, is het prettig om ook een (regen)jas aan te trekken die nat en vies mag worden. Daarnaast is het fijn om voor de zekerheid een extra setje kleding en handdoek mee te brengen. Op het terrein is het regelmatig modderig en sommige hindernissen en activiteiten zijn boven het water.

Op www.outdoorvalley.nl kunnen jullie alvast een kijkje nemen, om een indruk te krijgen van het buitensport terrein en de activiteiten.

Overig:

Algemene informatie over PMT, de visie en werkwijze van de praktijk vindt u hier.